dissabte, 28 de gener del 2012

La Carxofa del Prat

Tractarem avui un dels nostres productes estrella, la Carxofa del Prat. Aquesta hortalissa es cultiva al Baix Llobregat, siguent aquesta el principal conreu d'hortalisses del delta del Llobregat. Les varietats que s'hi cultiven són la blanca de Tudela, la camus de la Bretanya i la de Benicarló. Totes s'agrupen sota la marca "Carxofa del Prat". Donada la seva qualitat es treballa perque aquest producte obtingui el reconeixement d'Indicació Geogràfica Protegida.

Podriem assenyalar que, potser una de les incomoditats que te la carxofa a l'hora de menjar-la, es que ho has de fer amb les mans, doncs al Racó us la servirem neta i sense cap fulla d'aquelles que s'han de treure perque son dures, o sigui, que a més de menjar Carxofa del Prat, us la podreu menjar amb forquilla i gavinet...és un plaer doble!

Si en voleu saber una mica més, aquí us deixem un video.


 

Imatge: http://cat.bloctum.com/receptesrosa/2008/01/29/carxofes-del-prat-de-la-laia-les-millors/