dijous, 7 de juny del 2012

Conill amb bitxo picant

Després de massa dies sense publicar, us convidem a fer una recepta de les nostres. Es la del "Conill amb bitxo picant" que està a la carta. Hem pogut convèncer la Carmina i ens l'ha cedit. Aquí va:

Recepta per a 4 persones:
-1 conill tallat a quarts, marca “Conill criat a Catalunya”
- sal, oli, 2 bitxos 1 fulla de llorer
-herbes de Provença:
-1 cap d'all,
-1 ceba a mitges llunes,
-4 tomàquets madurs
-1 got de vi blanc
-1 de conyac
-2 gots brou
-picada d'ametlles, avellanes, alls, julivert, pebre negre i una mica d’oli.

Posarem oli a la caçola i li tirarem el conill salpebrat per enrrossir-lo. Li afegirem elsb alls, les herbes de Provença i el bitxo i li donarem un parell de voltes. A continuació li posarem una fulla de llorer, la ceba tallada a mitges llunes i els tomàquets mal tallats.

Un cop estan tots aquests ingredients integrats els uns amb els altres, li afegirem el got de vi blanc, el de conyac, la picada i els dos gots de brou. Remenarem i deixarem que es cogui tot, a foc lent i amb la cassola tapada.

*Com podeu veure, indiquem que el conill es de marca “conill criat a Catalunya” perque son de molta qualitat i del nostre país.

*Les Herbes de Provença contenen: farigola, mejorana, orenga, romaní, alfàbrega,
perifollo, estragó, llorer, sajolida i espígol.

Per si s'ha de convèncer algú perque el tasti li direm que la incorporació del bitxo el fa un plat molt interessant, doncs la suavitat de la carn de conill lliga perfectament amb aquest condiment fent-lo un plat llaminer que fa salivar. La salseta ens regalima per la boca caldejant-la paulativament per l’acció de les herbes i el bitxo. Us asseguro que es per sucar-hi pa!

A que us hem convençut?


Imatges: ·El Racó